+36 30 907 5948

Koronaalakítás

Sok esetben a fák koronájának igazítására alakítására van szükség. Okai a legkülönfélébbek lehetnek a megrendelők igényei szerint.

Túlnövekedett ágak, amik zavarják a kilátást a benapozottságot, a fák körül lévő tereptárgyakat (épület, közmű másik fák, stb.) Vagy egyszerűen csak az esztétika, a formázás, száraz veszélyes beteg részek eltávolítása.

Megrendelőinknek mindig a szakmailag legjobb tanácsot adjuk a koronaalakítással kapcsolatban. Mi nem hagyunk csonkot, nem vágunk derékba ágat, valamint a fák törzsét és ezzel tápagyag szállító és növekedési szöveteit jelentősen károsító és a későbbiekben akár teljes ágrészek korhadását okozó mászóvasat sem használunk munkánk során. Hiszünk benne, hogy egy kis plusz munkával hosszú távon hatalmas hasznot hajtunk megrendelőinknek és a fáknak.

A korona alakítása talán a szakmailag legnagyobb kihívást jelentő témakör. Cégünk mindig próbál alternatív megoldást találni a derékba vágott lefejezett fák metszési metódusa helyett.

Ez szakmailag egy igen fontos kérdés, ugyanis senki nem gondol bele a szakszerűtlenül gallyazott fa későbbi probléma felvetésére. Amellett, hogy pár év alatt ugyan olyan vagy még sűrűbb egészségtelenebb koronát nevel a fa, a fizikai állékonyságot mindig jelentősen lerontja egy szakszerűtlen metszés, tehát a sebzés helyén keletkező új hajtások, majd később ágak, törzsek sokkal könnyebben lehasadnak, leromlanak korhadnak.

Érdemes a metszés alapvető és kifinomult szabályait betartva szakember segítségét kérve biztonságosan elvégezni a kívánt munkát. Tapasztalatok szerint hosszú távon sok idő és pénz spórolható meg a szakszerű faápolással.

HÍREK

Köszöntő

2014. március 24.

Nagy örömünkre 2014-től megújult weblapunkkal várjuk kedves megrendelőink megkeresését.

Tovább »

Fák kivágásának és csonkolásának szabályai

2014. március 23.

A 10 centiméternél nagyobb törzsátmérőjű fa kivágása engedélyköteles. Ez alól kivétel a 20 centiméternél...

Tovább »

Gépgyártók, akik készülékeivel dolgozunk