Kert

Vállalkozásunk fő célja lehetővé tenni a természettől egyre inkább elszakadó emberek számára a természetes környezet kínálta nyugalom élvezetét. Szeretnénk, ha az általunk épített-fenntartott kertek gazdái napi munkájuk végeztével szívesen töltenék szabadidejüket kertjeikben.

Megrendelőink kertjének tervezésénél elsődleges szempontunk a fenntarthatóság, a praktikum, a kivitelezés során pedig a legjobb minőségű anyagokat, megoldásokat alkalmazzuk. Túlzsúfolt, színpompás megoldások helyett a letisztult, egyszerűségében esztétikus forma hatásában hiszünk.

Kert tervezés

Egy kert megtervezése során szakmai, technikai tudásunkkal ötvözzük megrendelőnk elképzelését, ami rendszerint "jól működő", precíz, praktikus és esztétikus kertet eredményez.

A tervezés során számos szempontot, feltételt veszünk figyelembe, gondosan igazodva az adott környezet klimatikus-környezeti adottságaihoz, valamint az önök elképzeléseihez.

Tájépítész-tervező mérnökeink az aktuális irányzatok és stílusok szerint készítik el a kerttervet, amit e-mailben vagy kinyomtatva prezentálunk. Háromdimenziós látványterveink jól szemléltetik a kialakítandó kert formáját, struktúráját, ennek alapján megrendelőink is hű képet kaphatnak kertjükről, még annak megvalósulása előtt.

Kert tervezés

Kert építés

A kertépítés tág fogalma magában foglalja többek között a kőművesmunkát, pergola építésénél az ácsolat tervezését, elkészítését, emellett sok más szakmában is jártasnak kell lenni. Csapatunk a kiemelkedő minőség érdekében fontosnak tartja - ha munkánk úgy kívánja - az egyes részfeladatok tökéletes megoldása érdekében tapasztalt szakemberek bevonását a kivitelezési munkálatokba. Az eredmény így egy minden részletében tökéletes, időtálló kert lesz, amelyben megrendelőink hosszú időn át örömüket lelik majd.

Fő tevékenységi köreink:
 • Tereprendezés, földmunka
 • Kerti utak, burkolt felületek kiépítése
 • Csobogók, tavak, vízi architektúrák kialakítása
 • Kerti tereptárgyak, padok, játszóterek, pergolák, szaletlik, támfalak, öntözőrendszerek kivitelezése
 • Növényágyások, növénycsoportok, fák, cserjék, évelő növények szakszerű telepítése
 • Gyepesítés, magvetés, gyepszőnyegezés
Kert tervezés

Kert fenntartás

A kertápolást mindig professzionális szerszámokkal és anyagokkal végezzük, ez a szépen gondozott kert és megrendelőnk elégedettségének záloga is egyben. Az év minden napján állunk ügyfeleink rendelkezésére, igény esetén a hó eltakarítását is biztosítjuk. Rendszeresen és alkalom szerűen bármilyen méretű kert-park-zöldterület kezelési megbízást igényesen megrendelőink elvárásainak maximálisan megfelelve teljesítünk.

Vállaljuk:

Fűnyírás, fűkaszálás: Terület méretétől függetlenül. Nagy teljesítményű, benzinmotoros fűkaszákkal és fűnyíró gépekkel ipari parkok és nagyobb zöldterületek gondozását vállaljuk. A ház körüli kertek intenzíven ápolt gyepfelületeit rotoros és hengerkéses gépeinkkel tartjuk rendben.

Sövénnyírás: A nyírás alapvető szabályait (forma, időpont) betartva gyönyörűen ápolt, sűrű, gazdagon virágzó, esztétikus formájú sövényeket alkotunk. Profi gépeinknek köszönhetően a magas sövényfalakat is könnyedén nyírjuk-alakítjuk.

Fák ápolása: Erről a témáról bővebben a fakivágás menüpontban olvashat.

Növényvédelem: Bár mindig a baj megelőzésre törekszünk, eredményesen kezeljük a már kialakult rovar- és gombabetegségeket is, megbízható forrásból származó, egészségre ártalmatlan, bevizsgált, engedélyezett szereinkkel.

Tápanyag-utánpótlás: Üde zöld, egészséges gyepet és szépen virágzó növényeket nevelni a legeredményesebben széles spektrumú, hosszú hatástartamú, extra minőségű műtrágyákkal lehet. Kézi és vegyszeres szelektív gyomirtást egyaránt vállalunk.

Kert építés

Öntözéstechnika

Az intenzív kertápolás alapfeltétele a megfelelő vízellátás. Mivel hazánk éghajlata a legtöbb dísznövény számára száraz, a szebb és jobb termés, illetve virágzás érdekében rendszeres öntözésükre van szükség. Egy körültekintően megtervezett automata öntözőrendszer a tavaszi és őszi karbantartáson, illetve a vezérlő programozásán kívül nem igényel emberi beavatkozást, ráadásul a kertfenntartás során ezt is elvégezzük ön helyett. Öntözőrendszereink kiépítéséhez kizárólag első osztályú anyagokat használunk. A tervezés során jelszavunk az ésszerűség, tehát mindig a lehető legegyszerűbb rendszer kialakítására törekszünk. Ez megrendelőink számára is olcsóbb, ráadásul kevesebb a hibalehetőség is.

Egy átlagos öntözőrendszer elemei:
 • Vízforrás: Lehet hálózati-, vagy kútvíz. Utóbbi esetben a szivattyúautomatika és a vezérlés kiépítése drágítja a rendszert, később ez a kiadás azonban megfelelő használat mellett megtérül.
 • Szelepdoboz mágnes szelepekkel: Ez a készülék osztja zónákra a vízhálózatot, lehetővé téve a víz irányítását a különböző szegmensek között.
 • Öntözőtestek:
  • Mikro öntözés (sziklakerthez, kiemelt ágyásokhoz)
  • Csepegtető öntözés (növényágyásokhoz)
  • Spray szórófejek (kisebb, tagoltabb gyepes területhez)
  • Rotoros körforgó szórófejek (nagy, nyílt gyepfelülethez)

Munkatársaink rendszeres továbbképzéseken vesznek részt, így a legújabb technológiákkal (hőségenyhítő kültéri párásítók) kapcsolatban is naprakészek vagyunk. A bevált, klasszikus technikák és a legújabb fejlesztések ötvözése révén minden megrendelőnk büszke lehet jól működő öntözőrendszerére és örömmel tekinthet végig üde zöld kertjén.

Kert építés


Boda János
okl. kertészmérnök,
Faápoló-favizsgáló szakmérnök
+36 30 9075948